Klaas Lap uit Den Hoorn staat bekend om zijn smakelijke aardappelen die zeer geschikt zijn om frites van te maken. Het land bewerkt hij met een eco-ploeg die het land minder diep omploegt dan een traditionele ploeg en hij houdt rekening met de weidevogels.
Lappen zijn eigenwijs en doen het op hun eigen manier. Toch is de familie Lap niet alternatief of biologisch. “We zijn al sinds 1600 als boeren actief rond het kerkje van Den Hoorn. Het is logisch dat je met zorg de grond bewerkt. Dat zit gewoon in de genen”.
Op “De Hemmer” verbouwt Klaas consumptie aardappelen zoals de Doré, Agria, Frieslander en Première maar ook uien, kapucijners, groene erwten, suikerbieten, mosterdzaad, quinoa, haver, gerst, tarwe, maanzaad en spinaziezaad. De teelt van het maanzaad levert een prachtig gekleurd landschap als de papaverplanten in bloei staan. Een schitterend gezicht in het oude land van Texel nabij Den Hoorn.